Немања Гордић- Најбољи спортиста године

Кошаркашки репрезентативац БиХ и члан Кошаркашког клуба “Цедевита” Немања Гордић проглашен је најбољим спортистом на јубиларном 60. “Избору 10 најбољих спортиста Републике Српске”.
Гордић, који је проглашен и најбољим спортистом по избору читалаца дневних новина “Глас Српске”, рекао је да је пријатно изненађен признањем, које је највеће у његовој досадашњој каријери, те да ће му оно бити подстрек да настави успјешан рад.

Друго мјесто припало је чланици Карате клуба “Леотар” из Требиња Драгици Драпић, а треће чланици Смучарског клуба “Романија” са Пала Жани Новаковић.

На четвртом мјесту нашла се чланица Тениског клуба “Младост” из Новог Града Катарина Јокић, на петом џудиста требињског “Леотара” Митар Мрдић, шестом Милијана Мијатовић из теквондо клуба “Соко” из Бијељине, а на седмом Младена Петрушић из Атлетског клуба “Соколац”.
На осмом мјесту је чланица Пливачког клуба “Делфин” из Бањалуке Ивана Нинковић, деветом Верица Симић из Одбојкашког клуба “Бимал-Јединство” Брчко, а на десетом рукометаш бањалучког “Борца” Бранислав Обрадовић.

Најперспективнији млади спортисти су Николија Станивуковић из Атлетског клуба “Борац” из Бањалуке, Немања Николић, члан Кошаркашког клуба “Игокеа” из Александровца, Сања Милојица из Стонотениског клуба “Приједор”, кик-боксер Сандро Полетан, Мија Елек из џу-џицу клуба “Славија”, стрељачица теслићког “Геофона” Татјана Ђекановић, Олга Бабић из Кајак-кану клуба “Врбас” Бањалука, Ива Гојковић из Одбојкашђког клуба “Хидроелектране на Дрини” из Вишеграда, боксер бијељинског “Радника” Дашо Соколовић и Тања Радановић, чланица Пливачког клуба “Леотар”.

(Срна)