Највећи успјех гатачког спорта: ЖОК “Гацко” освајач купа БиХ

Срце на терен и све за вољени клуб. Они који су пратили овај меч, тешко да могу бити равнодушни и да утиске могу пренијети без емоција. Изабранице тренера Ивана Маљевића у финалној утакмици завршног турнира Купа БиХ, биле су боље од домаћина, екипе Јединство Бимала, резултатом 3:2. Сад већ можемо рећи да је исход пошлогодишњег финала била само пука случајност и лош дан.

Наше дјвојке у ову утакмицу су ушле растерећено, јер су оствариле зацртане циљеве на почетку сезоне – својим игром су показале да су убједљиво друга екипа у БиХ, као и да је разлика у квалитету између њих и фаворизованих брчанки све мања.

“Играли смо турбулентно и тактички. На кључне играчице Јединства смо ставили добру одбрану и блокове. Први сет није почео како треба, али смо све надомјестили у другој половини другог сета. Много неизвјесности је донио трећи сет, али је последњи и одлучујући пети сет припао нашим дјевојкама. Ово је највећи успјех спорта у Гацку и ове екипе која је почела да се формира прије скоро 4 године, као побједничка екипа, јер уз пар искусних играчица и наших малих дјевојчица, стасала је да и у сениорској категорији осваја најсјајнија одличја”, рекао је предсједник ЖОК-а, Радојица Антуновић.

Неколико стотина грађана окуплљених на центру, дочекало је побједничку екипу ЖОК “Гацко”, гдје су сви заједно прославили пехар чије је мјесто у нашој општини. Тренер одбојкашица, Иван Маљевић, захвалио се на великом дочеку, а побједу свог тима оцијенио је као круну своје каријере. Истакао је да се напоран рад исплатио, а доказ за то је трофеј који се сад налази у њиховим рукама.

Предсједник ЖОК-а, Радојица Антуновић захвалио се свим спонзорима, а прије свега општини Гацко, и начелнику Милану Радмиловићу, који ће током седмице у свом кабинету уприличити пријем за златне дјевојке.

За најбољу играчицу финала у Брчком проглашена је одбојкашица Гацка, Катарина Поповић.

Наредних дана, наше одбојкашице се налазе на заслуженој краћој паузи, након које их чека полуфинале против Куле из Градачца, и поново финале плеј – офа Првенства БиХ против екипе Јединства.