Најава: Изложба слика на стаклу “Линије додира”, аутора Иване Бабић

У петак, 30. октобра у 19:00 часова у Дому културе у Гацку биће отворена девета по реду самостална изложба слика на стаклу, малог формата, архитектице Иване Бабић из Будве.

„Зашто стакло? Стакло све открива. Пред вама је непосредна умјетничка исповијест без маске. Таква је док се креира и као креација“. Тако о својим дјелима каже ауторка Ивана Бабић.

Mр Луција Ђурашковић, историчарка умјетности пише следеће: “Користећи стакло као вишеслојну подлогу која ће јој и својом симболиком прозирности и чистоће бити како изазов, тако и инспирација за могућност исказивања најдубљих емотивних осјећаја, она кроз вибрирајуће расплинути цртеж којим обликује тродимензионалну форму, постиже аутентичну симбиозу теметских стремљења гдје, преко “Линија додира”, линија сусрета, у ствари, разбија граничне линије духовних, метафизичких сфера и опипљиве релације која енергетски струји кроз додире блиског нам бића”…

Ивана Бабић је рођена 1984. године у Сарајеву, БиХ. Дипломирала је 2008. на Архитектонском факултету у Подгорици са звањем дипломирани инжењер архитектуре. У периоду од 2008 – 2014. радила је као сарадник у настави на Архитектонском факултету у Подгорици на предметима Архитектонска и компјутерска графика I и II, Архитектонска анализа I и II и Синтезни пројекти.

Ово је девета самостална изложба Иване Бабић младе награђиване архитектице. Имала је велики број колективних излагања, као и учешћа на симпозијумима. Члан је Удружења ликовних умјетника Будве – УЛУБ од 2017. године. Поред сликарстава  бави се и радом у струци у области пројектовања и дизајна. Живи и ствара у Будви.

ЈУ “КСЦ” Гацко позива све љубитеље умјетности да дођу на отварање ове занимљиве и вриједне изложбе.

Подијелите вијест