Најава: Изложба слика и обиљежавање 13. Ликовне колоније “Гацко – Клиње” 2020

У сриједу, 30. децембра,  у 19 часова у Дому културе у Гацку биће отворена изложба слика и обиљежиће се 13. Ликовна колонија “Гацко-Клиње” 2020.

Ликовна колонија “Гацко – Клиње” у свом успјешном постојању дугом 13 година има срећу да окупља одличне умјетнике из земље и региона, да даје угодно окружење и инспиративан стваралачки капацитет људима којима умјетност представља смисао професионалног постојања.

Ова година је била изазовна за све професионалце, из било које области рада и стваралаштва. Изазови у виду одрицања и рестрикција нису заобишли ни ЈУ “КСЦ” Гацко, па самим тим ни Ликовну колонију “Гацко-Клиње”.

„Захваљујући поштовању и пријатељству дугогодишњих учесника колоније, ми ове године имамо изложбу, 13. пут по реду.  Учинили су да Ликовна колонија има најјачу карику у ланцу свога постојања, упркос свему. Као домаћини потрудићемо се да укажемо дужно поштовање овом умјетничком, пријатељском гесту и учинимо све што је у нашој моћи да наша колонија настави да се развија у интересу умјетника, умјетности, публике и заједнице у којој је настала“, истичу организатори.

Молимо посјетиоце да поштују све прописане епидемиолошке мјере.

Добродошли!

Подијелите вијест