Најава: Изложба „Скулптуре, објекти и асамблажи” Драгана Батинића

У петак, 28. августа, у 20 часова у Дому културе у Гацку биће отворена изложба „Скулптуре, објекти и асамблажи“, херцеговачког умјетника Драгана Батинића.

Драган Батинић је академски сликар. Рођен је у Билећи 1985. године. Дипломирао је на Академији ликовних умјетности у Требињу 2012. год, одсјек сликарство, у класи проф. Мусовића, а претходно је био у класи код доц. Мрдака. Поред сликарства бави се скулптуром и рељефом у камену. Његове скулптуре красе “Парк скулптура” у Билећи.

Као предметни наставник и професор је запослен у основној и средњој школи у Невесињу. Селектор је Ликовног саборовања “Симеон Добрићевски” у Билећи.

Драганове радове је наша публика имала прилику да види у склопу изложби са Ликовне колоније “Гацко – Клиње”, чији је вишеструки учесник, и зато је још веће задовољство што ће посјетиоци изложбе у Гацку  бити у прилици да виде скулптуре, објекте и асамблаже оваг надареног и плодног херцеговачког умјетника, на његовој самосталној изложби.

Изложба ће се одржати уз поштовање свих прописаних мјера од стране Завода за јавно здравство РС, као и Кризног штаба Општине Гацко.

Добродошли!