Награде најбољим: Начелник општине угостио ученике генерације

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић са сарадницима, данас је у свом кабинету угостио ученике генерације основне и средње школе из Гацка, Јану Антељ и Анђелу Црногорац.

Успјешним ученицима начелник је честитао на оствареним резултатима које су постигли током свог школовања и истакао да је општина Гацко спремна за сваки вид помоћи.

„Ми смо данас угостили најбоље. Гацко је увијек било расадник добрих и паметних људи, бистрих умова. Јана и Анђела су данас са нама и показују да се традиција добрих ђака и паметних људи у Гацку наставља. Са оваквим људима Гацко има будућност“, рекао је Милинковић.

Према ријечима начелника, ови млади људи су на првом мјесту, уз спортисте, најбољи промотери Гацка.

„Знање је моћ, знање је сила, то је нешто што нам нико не може одузети. Моја жеља је да се после школовања, које ће сигурно бити успјешно, врате у Гацко и оплемене нашу заједницу. Надам се да ће тада бити и бољи услови овде за младе људе“, истакао је Милинковић и пожелио им пуно успјеха у будућем школовању.

Јана Антељ, најбоља ученица основне школе „Свети Сава“ Гацко, уписала је Гимназију и каже да јој много значи сваки вид подршке. „Важне су ми ове ријечи које је начелник изрекао и драго нам је што има неко ко цијени наше знање“, рекла је Јана.

Анђела Црногорац, ђак генерације СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, планира школовање наставити на Електротехничком факултету у Новом Саду и каже да јој је ово подстрек за даље школовање. „Овај пријем ми значи много и ово је велики знак пажње. Упечатљиве су ми начелникове ријечи да је знање оно што нам нико не може одузети“, истакла је Анђела.

Ово је била прилика да се најбољи награде новчаним наградама у вриједности од по 500 КМ које је обезбиједила Општина Гацко.