Начелник општине Гацко упутио саучешће поводом смрти митрополита Амфилохија

Поводом смрти Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија, начелник општине Гацко, Милан Радмиловић упутио је изразе саучешћа Владики Јоаникију и свим православним хришћанима у Црној Гори:

Високо преосвећени Владико и брате у Христу Јоаникије,
са великом тугом и братским болом примили смо вијест да се наш Митрополит Амфилохије упокојио.

Искрено смо вјеровали да ће битку са вирусом корона добити и да ће наш народ наставити да води пастирским стазама онако како то и доликује Егзарсима пећког трона и трона Светог Петра Цетињског.

На жалост, наш добри Митрополит није извојевао ту његову битку и упокојио се у Господу остављајући све нас у времену „бурном и жилишту“, као што рече велики Владика Раде.

Митрополит Амфилохије је дошао у Црну Гору након сурове владавине једног политичког система и према цркви и према њеном народу. Одлази из ње у времену када је са својим народом одбранио цркву Христову од политичких потомака оних који су и Бога били сврстали у пету колону.

Изгубили смо великог пастира нашег малог стада, изгубили смо великог теолога и филозофа, изгубили смо велики ослонац у нашој заједничкој борби за искрене демохришћанске вриједности.

Доста тога смо изгубили одласком Митрополита Амфилохија Радовића.

Молићемо се драгом и васкрслом Господу да нам надокнади овај велики губитак и да нам да снаге и храбрости како би у времену мира и стабилности сви заједно градили и изградили оне вриједности о којима је говорио митрополит Амфилохије.

Нека Господ Бог у блаженом уснућу подари вјечни покој престављеном служитељу своме и архипастиру нешем Амфилохију.

Амин.