Начелници општина Источне Хецеговине у Народној скупштини Републике Србије

Чланови Извршног Савјета Савеза општина Источне Херцеговине, јуче су имали састанак у Народној скупштини Републике Србије. Разговарано је о сарадњи у области енергетике, туризма, саобраћаја и другим секторима, те бољем повезивању са Србијом.

Осим начелника општине Гацко, Милана Радмиловића, градоначелника Требиња и начелника општина Берковићи, Љубиње, Невесиње и Источни Мостар, састанку су присуствовали и Душан Мракић, Државни секретар у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, Григорије Веселиновић, Савјетник у Министарству пољопривреде, шумарства и  водопривреде, Вера Јанковић, из сектора туризма у Министарству привреде, Чедомир Јањић, замјеник градоначелника Зрењанина, Зорица Ђерић Стојчић, Помоћник министра у Министарству саобраћаја, Анка Војводић и Петар Мргуд из Привредне коморе Србије, Мирослав Линта, посланик у Народној скупштини Републике Србије, те бројни представници удружења Херцеговаца која дјелују у Србији.

Истакнуто је да је Источна Херцеговина подручје са великим, али неискоришћеним потенцијалима. На састанку је указано да је сарадња са Србијом неопходна, ради опстанка и боље будућности Херцеговине.

На састанку су донијети закључи о сарадњи избеђу Републике Србије и регије Источне Херцеговине, те о заједничким пројектима у области туризма, пољопривреде, саобраћаја и енергетике, који треба да се реализују у наредном периоду.

 

Подијелите вијест