На регионалним такмичењима средњошколци из Гацка постигли одличне резултате

Протеклог викенда ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, у Билећи и Требињу учествовали су на регионалним такмичењима из физике, механике, машинске групе предмета и остварили добре резултате.

На регионалном такмичењу из физике које се одржало у Требињу, ученица првог разреда Гимназије из Гацка, Анђела Црногорац, освојила је 3. мјесто под менторством проф. Лауре Достинић.

На регионалном такмичењу из механике, ученици првог разреда Машинске школе СШЦ „Перо Слијепчевић“, под менторством проф. Миланке Окиљевић, освојили су сва три мјеста. Први је био Лука Ивановић, други Јован Беатовић док се на трећем мјесту нашао ученик Милан Николић.

Када је у питању машинска група предмета, на првом мјесту нашао се Марко Тодић, док је други био Предраг Фржовић, ученици четвртог разреда Машинске школе из Гацка, под менторством професора Олге Лажетић, Раде Мастиловић и Срђана Мандића.

Када су у питању спортска такмичења, средњошколци су и на том пољу показали спретност која је резултирала добрим пласманом на регионалном такмичењу у Билећи. Женска кошаркашка екипа, под менторством проф. Миљана Глушца, освојила је 2. мјесто, а мушка 3 мјесто.

Амбасада САД, у сарадњи са Министарством, организује такмичење у спеловању под називом „Пчелица срицања“. На овом такмичењу које ће се одржати у априлу у Требињу, СШЦ „Перо Слијепчевић“ ће представљати: Сашка Тепавчевић ученица другог и Елена Милошевић ученица првог разреда Гимназије, под менторством проф. Наташе Милошевић.

Подијелите вијест