На Хуманитарном базару „Гацко за Мињу“ прикупљено 6.780 марака

Гачани су данас, као и много пута до сада, показали своју хуманост. Нa Хуманитарном базару „Гацко за Мињу“ који је одржан на Тргу Саве Владиславића прикупљено је 6.780 марака за лијечење дјевојчице Миње из Крагујевца. Миња болује од тешког облика спиналне мишићне атрофије, а за њено лијечење потребно је 2,4 милиона долара.

Једна од организатора базара, Драгана Телебак Николић, каже да након што је базар организован у Требињу и Билећи, и они као појединци су се укључили и организовали ову хуману причу у Гацку.

„Чим смо кренули, људи су се полако укључивали, нудили новчану помоћ, своје ручне радове. Укључила су се и мала предузећа из Гацка, продавнице, апотеке, фризерски салони, физио центар, стоматолошка ординација, књижаре, библиотеке, као и политички субјекти. Данас се на базару могла наћи домаћа зимница, домаће воће, биљни препарати, књиге, играчке, новогодишње декорације, ситни колачи, дјечија одјећа и обућа и још много тога. Захваљујући свим људима великог срца који су се одазвали, одвојили своје вријеме и новац, Гацко је данас за Мињино лијечење прикупило 6.780КМ. Било је много труда и рада, није било лако, али вриједило је. Гачани су положили још један испит хуманости“, истакла је Телебак Николић.

Подсјећамо да је до краја децембра отворен и хуманитарни број 1432 за све оне који желе да дарују једну марку за Мињино лијечење.