Милинковић: Радно правни статус дјеце погинулих бораца неће бити доведен у питање

Радно правни статус дјеце погинулих бораца није и неће бити доведен у питање, поручио је начелник Општине Гацко, др Огњен Милинковић, након састанка који је одржан са члановима породица из ових категорија.

Милинковић је оштро осудио инсинуације које су се неосновано појавиле путем неких медија, наглашавајући да Комисија за борачка питања Скупштине општине Гацко са новом Општинском управом до сада није затражила састанак на ову тему.

 „У неким медијима је објављена информација да је засједала Комисија за борачка питања која је расправљала о радном статусу ових категорија. На један индиректан начин, од стране предсједника одбора Мирослава Вуковића, сам оптужен да ће Општина Гацко прекинути радни однос овим категоријама, који је заснован на одређено вријеме ранијом Одлуком претходне власти. Напомињем да сам свакодневно, и прије састанка који смо одржали прије два дана, био у контакту са дјецом и члановима породица погинулих бораца који су, нажалост, управо предмет неких паушалних нагађања. Имали смо један конструктиван и коректан разговор, упознао сам их са намјерама и одлукама Општинске управе на чијем сам челу, а које свакако неће ићи на штету ових категорија. Нећемо дозволити да се манипулише рањивим категоријама и да се у јавност износе неистине како би се покупили ситни политички поени. Овдје нема мјеста томе“, јасан је Милинковић.

Милинковић поручује да је нова општинска власт и поред наслијеђених финансијских проблема, радно правни статус ријешила за четири члана породица погинулих бораца, те да ће ово питање у најскорије вријеме бити ријешено и за преостало двоје.

„Најоштрије осуђујем очигледно лоше намјере неких појединаца који су овим потезом само узнемирили јавност, а Комисију за борачка питања позивам на конкретан разговор“, закључио је Милинковић.

Подијелите вијест