Милинковић: Новом опремом унаприједити рад гатачког Дома здравља

Општина Гацко ће помоћи у рјешавању и проналаску заједничких рјешења за финансијске и друге проблеме Јавне здравствене установе „Проф др Саво Бумбић“ Гацко, рекао је начелник Општине, др Огњен Милинковић, на данашњој сједници Скупштине општине Гацко.

„Општина Гацко је у Буџету за ову годину повећала грант Дому здравља са 130 на 160 хиљада марака. Знамо да су у финансијским проблемима, и настојаћемо да помогнемо колико смо у могућности. У  разговорима смо и са Министарством здравља Републике Српске, како би се овој здравственој установи повећао грант који добија од стране Фонда за здравствено осигурање“, рекао је Милинковић.

Начелник општине Гацко најавио је и помоћ у виду набавке апарата за лабораторијску службу, са акцентом на набавку апарата за биохемију.

Како је истакла директор Дома здравља, др Невена Миљковић – Мандић, због постојеће ситуације изазване ковид пандемијом, у овој установи не могу функционисати без наведеног апарата, а на њему имају честе кварове.

„Сервисирање и реагенси су јако скупи, па идемо на варијанту да набавимо нови биохемијски апарат са више параметара, који користи јефтиније реагенсе“, рекао је начелник Милинковић, додајући да ће Општина ући у набавку још апарата, посебно апарата за имунохистохемију, који ће побољшати ефикасност рада гатачког Дома здравља, у пружању примарне здравствене заштите.

Подијелите вијест