Малишани вртића обиљежили Дан планете

Носећи транспаренте и маске које указују на значај данашњег датума, малишани Дјечијег вртића из Гацка, симболичном шетњом градским улицама данас су обиљежили Дан планете Земље.

“Здрава природа, здрави људи”, “Моли Вас зелени лист, имајте то на уму, да не прљате никад ни ливаду ни шуму”, “За љепши свијет посади један цвијет”, само су неки од транспарената које су претходних дана направили уз помоћ родитеља и васпитача.

У данашњој шетњи учествовало је 60 дјеце, старије и средње групе. Према ријечима директора вртића, Јелене Гутовић, намјера је била скренути пажњу одраслих да чувамо планету и да је то обавеза свих нас.

“Данашњом шетњом хтјели смо подсјетити у каквом је стању природа планете на којој живимо, на загађеност насељених мјеста и на то како побољшати квалитет животне средине”, рекла је Гутовић.

У Дјечијем вртићу прије седам дана одржана је еколошка радионица са дјецом и њиховим родитељима, на којој су правили маске и транспаренте које су данас носили у шетњи. Подсјетили су на значај рециклаже, па су од пластичних чепова и чаша правили различите предмете.

Подијелите вијест