Малишани у хуманитарном маскенбалу “Моја машта може свашта”

У организацији ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко, Центра за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“ и ЈУ „Културно-спортски центар“ Гацко, у петак 25. октобра, организован је први дјечији маскенбал “Моја машта може свашта”.

У маскенбалу, који је био хуманитарног карактера, чаробност и маштовитост показало је 120 малишана Дјечијег вртића, ученика првог разреда Основне школе “Свети Сава” из Гацка и Автовца, као и дјеца Удружења “Растимо заједно”. Дјеца су, макар на тренутак, била у улози својих омиљених супер хероја и ликова из цртаних филомва. Организатори су били и више него задовољни, а Дом културе је био испуњен до последњег мјеста.

“Још увијек смо под утисцима и сви смо и више него задовољни. Заиста је било бајковито и чаробно, а све у циљу хуманости и доброчинства што је био основни циљ вечери”, рекла је директор Дјечијег вртића, Јелена Гутовић.

У име трочланог жирија, директор КСЦ Анђелка Бољановић истакла је да су сва дјеца самим учешћем побједници. Било је тешко одлучити које су маске ипак биле мало боље од других.

“Донијели смо заједничку одлуку да су све маске најбоље, сви учесници су побиједили и сви су добили скромне поклоне које је обезбиједио ЦДСП “Растимо заједно”. Ипак, било је веома тешко направити избор које маске су биле најмаштовитије, које су се ипак издвајале од других, па смо на крају одлучили да подијелимо још 30 награда, више него је планирано”, истакла је Бољановић.

У ревијалном дијелу програма учествовали су КУД „Сава Владиславић“ и Музичка школа „Свети Роман Мелод“, а сва прикупљена средства заслугом наших малишана, биће уручена породици Елез из Гацка.

Подијелите вијест