КУД „Зеленгора“ учесник међународног фестивала фолклора у Грчкој

Чланови културно – умјетничког друштва „Зеленгора“ из Гацка, од 25. до 31. августа, учествовали су на Међународном фестивалу фолклора у Аспровалти, у Грчкој. На сцени су приказали игре из Херцеговине и Србије, а упознали су се и са Бугарском културом.

Наступи су се одржавали у амфитеатру, а осим културног дијела имали су прилику да обиђу Солун и Аспровалту и упознају се са знаменитостима овог дијела Грчке.

Осим друштва из Гацка, учешће су узели КУД „Лола“ и КУД „Корени“ из Београда, као и културно – умјетничка друштва из Бугарске.

Кореограф културно – умјетничког друштва „Зеленгора“, Сања Митрић каже да су са овим наступом заокружили тридесет успјешних година на фестивалима широм свијета и представили се као велики носиоци културе Гацка.

„Са нашим фолклором обишли смо многе дестинације, и ово није први пут да боравимо у Грчкој. Признања, пријатељства, културе других народа не могу се испричати то се треба доживјети, а ми смо доживјели захваљујући великим радом и трудом“, рекла је Митрић и додала да ће ускоро одржати концерт са гостима из Србије, aли и традиционални годишњи концерт који је планиран у децембру.