КУД “Сава Владиславић”: Поклони за дјецу удружења “Растимо заједно”

Чланови Удружења за очување народне пјесме и игре “Сава Владиславић” Гацко, данас су посјетили Удружење за дјецу са посебним потребама “Растимо заједно”. Протеклог викенда одржали су хуманитарни концерт са својим пријатељима из Лапова и Марковца, а новац од продатих карата искористили су за куповину поклона малишанима који бораве у центру. Данас је била прилика да их тим поводом посјете и обрадују.

“Уз помоћ наших пријатеља из Србије које смо угостили протеклог викенда, организовали смо један хуманитарни концерт уз жељу да новац донирамо овој установи. У договору са особљем које овдје ради, одлучили смо да малишанима поклонимо дидактички материјал, бојанке и остале корисне ствари које они користе током свог боравка овдје. Радо се укључујемо у све хуманитарне активности и наравно да ћемо наставити у том правцу и у наредном периоду”, рекао је један од кореографа, Александар Лечић.

На овом гесту у име малишана захвалила се предсједница Управног одбора, Гордана Кекић, истичући да није први пут да сарађују са удружењем “Сава Владиславић”.

“Док је оваквих младих људи разбијају се предрасуде и прихвата се различитост. Једно велико хвала свима који су се сјетили наших малишана”, рекла је Кекић.