Удружење „Сава Владиславић“ на Деветом Раљском прелу

И ове године, од 25. до 28. августа, чланови Удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ из Гацка, били су учесници Раљског прела у Смедереву. Уз подршку МЗ Раља, домаћин ове традиционалне манифестације био је КУД „Деспот Ђурађ“ из Смедерева.

Наши фолклораши представили су се са двије кореографије. У служби очувања традиције и народних обичаја, на љетној позорници заиграли су игре из Лесковца и Херцеговине, која је посебно оставила утисак на посјетиоце.

„И ове године смо посјетили наше дугогодишње пријатеље и били дио Раљских свечаности. Учешће је узело око 25 наших чланова. Носимо најљепше утиске са путовања“, рекао је предсједник Удружења, Лазар Окиљевић.

Пјевачка група овог Удружења у недељу иде на Сабор српског пјевања у Војковићима, гдје ће покушати освојити још једну награду, након недавно освојених првих мјеста у Добрићеву и Сливљима. Након тога, 17. септембра биће учесници и Фестивала фолклора у Брчком.

Подсјећамо да је у току и упис нових чланова које ово Удружење врши сваког радног дана, осим петка, од 19 часова, у просторијама СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко.