КУД „Сава Владиславић“ на четвртом Сабору дјечијег фолклора у Билећи

У организацији културно-умјетничког друштва „Владимир Гаћиновић“ из Билеће, протеклог викенда, КУД „Сава Владиславић“ из Гацка био је један од учесника IV Сабора дјечијег фолклора под називом „Дјеца у очувању народне традиције“, који је поред такмичарског имао и хуманитарни карактер. Око 25 чланова омладинског састава нашег друштва, у новој ношњи,  на сабору су се представили играма из Шумадије.

У такмичарском дијелу програма учествовали су и КУД “Захумље” из Никшића, КУД “Љубиње” из Љубиња, КУД “Алат Свислајон” из Требиња, КУД “Зора Херцеговине” из Билеће (Брусник), КУД “Игало” из Игала, и КУД “Невесиње” из Невесиња, као и домаћин такмичења културно-умјетничко друштво „Владимир Гаћиновић“ из Билеће.

У ревијалном дијелу програма, публици су се представили домаћин сабора као и Удружење гуслара и епских пјесама “Војвода Влатко Вуковић” Билећа.

Према оцјени жирија, побједник овога сабора био је КУД „Алат Свислајон“ из Требиња, а прикупљена средства биће намијењена као помоћ становништву угроженом поплавама.