КСЦ Гацко: Почела школа пливања

У понедељак, 3. јула у организацији “Културно спортског центра” Гацко, а у реализацији Пливачког клуба „Леотар“ из Требиња почела је љетна школа пливања – обука непливача и усавршавање техника пливања, за дјецу из Гацка. Обука се врши на Олимпијском базену „Бање“ у  Требињу, инструктори су из ПК Леотар, а са дјецом из Гацка иду и два професора физичке културе из КСЦ, један радник обезбјеђења и повремено остали радници.

Уписано је 140 дјеце распоређених у двије категорије. У прву групу је распоређено 49 дјеце, а у другу 91.

Прва група (старија узрасна категорија дјеца од 1998. до 2006. годишта) на обуку иду понедељком, сриједом и петком, а друга група (дјеца од 2006. до 2012. годишта) уторком, четвртком и суботом.

„Школа пливања је у плану рада КСЦ, а родитељи су обуку уплатили пливачком клубу. У сарадњи са Домом здравља из Гацка обезбијеђена је стална пратња медицинске сестре за млађе узрасне категорије, а повремено и љекара. Идемо у јутарњим часовима, због високих температура. Час траје сат времена, 45 минута и 15 минута припреме, а уколико је дјетету потребан индивидуалан приступ и то се ради. Дјеца се придржавају правила, договорене временске динамике и реда понашања. Задовољни су и радници и пратња дјеце, а најважније је да су дјеца срећна и да једва чекају да поново иду”, каже директор КСЦ „Гацко“, Анђелка Бољановић.

На почетку обуке обављено је основно тестирање знања пливања и извршено рангирање група по знању.  Обука ће трајати мјесец  дана, а на крају ће се обавити завршно тестирање.

Превоз је организован, а трошкове превоза сноси Општина Гацко.

 

Подијелите вијест