Kроз пројекат Виа Динарика Општини Гацко додијељена опрема

У складу са потписаним финансијским споразумом између Општине Гацко и УНДП-а у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика, реализована је активност набавке и додјеле опреме и материјала за одржавање планинарских, пјешачких и бициклистичких стаза.

У сарадњи са планинарским и сродним друштвима пројектни тим Виа Динарика је дефинисао списак опреме, а Општина Гацко је, између осталог, добила моторну пилу, моторни тример, моторни бушач земље, бургију за бушач, аку бушилицу, четке и боје. Вриједност опреме је око 5.000 марака.

Општини Гацко је опрема додијељена као резултат успјешно реализованих пројекта и то са Удружењем пчелара, Планинарским друштвом „Волујак“ и Кампом Изгори.

Подсјећамо, Виа Динарика је концепт који повезује државе обухватајући Динарске Алпе од Словеније до Албаније. У протеклих неколико година, Виа Динарика је постала регионална туристичка дестинација која нуди планинарење свјетског ранга, бициклизам, скијање, риболов, кајакинг, рафтинг, спелеологију и прегршт других могућности за истраживање Динарида, те упознавање традиционалног начина живота и гастрономије.

Пројекат финансирају Агенција САД-а за међународни развој (УСАИД) и Агенција Републике Италије за развојну сарадњу (АИЦС), а који суфинансира и проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП).