Крај Културно – спортског љета: Дјела 15. сазива Ликовне колоније представљена публици у Гацку

Гатачкој публици синоћ су у Дому културе представљена 23 умјетничка рада која су производ јубиларног 15. сазива Ликовне колоније “Гацко – Клиње” 2022.

Понос на постигнуто и захвалност умјетницима на сликама, у име Јавне установе „Културно – спортског центра“ изразила је магистар сликарства, Јелена Глоговац Савић, додајући да су њихове слике “заиста живе”.

“Десетине умјетника које са правом зовемо пријатељима Гацка и стотине слика у нашем фундусу говоре о озбиљном раду и стваралаштву. Читав један мали живот одмиче пред нашим очима, и да је чедо, већ би му знали и интересовања и жеље у будућности”, казала је Глоговац Савић.

Захваљујући умјетницима који су Гацко наградили дјелима која од синоћ красе галерију Културно – спортског центра, изложбу је отворио начелник општине, др Огњен Милинковић. У свом обраћању додао је да ће локална власт радити на томе да их на адекватан начин награди, јер, како је рекао, они су још један од чинилаца по којима је наша општина препознатљива.

Селектор колоније Тања Пикула подсјетила је на имена 13 учесника из Србије и Републике Српске, који су аквареле, уља на платну те цртеже, стварали на локалитету националног парка „Сутјеска“. Додала је да ће се ове године први пут у фундусу ЈУ КСЦ наћи и један мозаик, умјетнице Љиљане Ривић из Београда.

„Умјетнице Љиљана Ривић и Марија Станојловић из Панчева нова су имена на овогодишњем сазиву. Остала имена су добро позната публици у Гацку. Трудимо се да сваки сазив буде разнолик, што се тиче техника и поетика, како би обогатили фундус Културно – спортског центра“, казала је Пикула.

Уколико нисте били у прилици да присуствујете отварању, галерију Културног центра можете посјетити до 30. августа, до када ће изложба бити отворена.

Подсјећамо, овом изложбом у Гацку се затвара двомјесечна манифестација „Културно – спортско љето Гацко 2022“.

Подијелите вијест