Књига “Удахнуто дјетињство” представљена гатачкој публици

Збирка прича “Удахнуто дјетињство” ауторке Снежане А . Топаловић, која говори о људима из прошлости и њиховим судбинама, представљена је синоћ гатачкој публици у препуној читаоници Народне библиотеке.

О Снежаниној књизи говорили су професори Драгана Ћорић и Јелена Косовић.

Први дио књиге назива се “Сјећања”, док други носи назив “Неко ново вријеме”, а неке од њих могли смо чути синоћ.

Свака прича из ове књиге прича је о животу обичног човјека, о оним правим и исконским вриједностима, те нас на неки начин и опомиње да се два пута запитамо, живимо ли пребрзо и колико времена посвећујемо вриједностима које се новцем не могу купити.

Изрази прошлог времена, те разлика између “бабе и баке” побрала је симпатије гатачке публике, па чак натјерала и сузе у очима.

“Мени је посебно драго што сам у Гацку, коначно. Херцеговину носим у души, одрасла сам уз тај прелијепи народ и то једноставно осјећам као нешто моје, иако сам рођена у Сарајеву. Први дио књиге су “Сјећања, док је други дио књиге “Неко ново вријеме”. Такође, послије Бијељине гдје живим и имам највише “пратилаца”, одмах након тога је овај простор источне Херцеговине. Већина прича су аутобиографске, а моје писање има само један циљ, да у људима пробуди неку емоцију”, казала је Снежана А. Топаловић.

Ауторка је рођена Сарајка, дјетињство, основну и средњу школу провела је у Калиновику, а још од средње школе пише. Поручује када у људима пробуди оно нешто исконско, то је највећа награда за њу, што самим тим и значи да је прича квалитетна.

Оно што су примјетили, сви синоћ присутни, да се њене приче читају и слушају, тако да максимално држе пажњу свих генерација.

Организатро промоције били су Јавна установа „Народна библиотека“ и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из наше општине.

Подијелите вијест