Кик – боксер Милан Бабић одличан на Европском првенству у Турској

Милан Бабић, члан Кик – бокс клуба “Тигар” из Гацка пласирао се јуче међу осам најбољих бораца Европе у Анталији, под заставом Србије, у категорији 75 кг дисциплина “лоу кик”.

Он је на почетку шампионата Старог континента био бољи од Бугарина Христоа Христова, а у борби за полуфинале у рингу ће рукавице укрстити са представником Израела Сакасом Лоаијем.

Тренер Кик – бокс клуба “Тигар”, Веселин Ђуричић, рекао је да је ово велики успјех с обзиром да је у конкуренцији било 15 такмичара и да Бабић има веома тешке услове у којима ради.

“Сам одлазак на Европско првенство за нас је успјех. Бабић наступа за репрезентацију Србије будући да кик – бокс савез Републике Српске и кик – бокс савез Србије имају потписан протокол о сарадњи и наши такмичари могу наступати под заставом Србије. Свака побједа је огромна на скупу најбољих европских кик – боксера”,  додао је Ђуричић.

Подсјећамо, Милан Бабић је актуелни првак Балкана, а златном медаљом окитио се овог љета у Краљеву.  Бабић је 2018. године постао и првак Европе што је највећи успјех нашег спорта до сада.

Подијелите вијест