Као кадет са сениорима: Саво Шушић на припремама са првим тимом бањалучког Борца

Бисер Омладинске школе ФК „Борац“ Саво Шушић, који је своје прве фудбалске кораке направио у гатачкоj Младости, прикључен је првом тиму Бањалучана, већ током ових зимских припрема, са својих 15 година.

Шушић који је скренуо пажњу тима из Платонове улице још као пионир, када је родно Гацко замијенио Бањалуком, наставио је да диже ниво своје игре и у омладинским категоријама „црвено – плавих“, па је прекомандован већ ове зиме да одради припреме и са сениорима.

„Радим припреме са првим тимом, што је за мене непроцјењиво искуство и задовољство. Велика је ствар да имам  прилику већ као кадет да тренирам уз Стојана Врањеша, Марка Јовановића и остале фудбалере који су направили озбиљне интернационалне каријере. Након Бањалуке гдје смо на почетку тренирали на Градском стадиону, сада смо на мини – припремама у Требињу, након чега слиједи пут у турску Анталију, гдје су заказани и припремни мечеви“, казао је Шушић, који је по вокацији штопер.

Марко Максимовић, шеф стручног штаба Борца, добро познаје како је играо овај талентовани Гачанин у млађим селекцијама, с обзиром да је пратио њихов рад, а све то није прошло незапажено.

Свакако, још један доказ томе су и чињеница да је забиљежио и наступе за репрезентацију Босне и Херцеговине, узраст до 16 година.

“Ове припреме су нешто апсолутно ново за мене, велика част искрено. Много ће ми значити јер ове године пуним 16 година, па сам сигуран да ће ми ово бити и мотив више да наставим да предано радим, те напредујем из тренинга у тренинг. Преданим радом оправдаћу повјерење стручног штаба”, рекао је Шушић.

Већ прва провјера тима из града на Врбасу биће у петак када у првом контролном мечу играју против требињског Леотара на стадиону Полице.