Кабинет начелника општине Гацко: Саопштење за јавност

Одговор начелника општине Гацко, др Огњена Милинковића, на јучерашње саопштење Вукоте Говедарице, преносимо у цјелости:

С обзиром да годинама претендујеш на високу политику и позиције, очекивао сам пуно конкретније објашњење на твој претходни текст којим си изнио низ оптужби на мој рачун.

Пошто си већ одговорио на мој текст рећи ћу ти још једном шта мислим, не због тебе него због јавности. Ти ниси тај који има морално право да прича о криминалу у општини, о патриотизму, стварању државе, одбрани националних интереса и свега што себи дајеш за право. То је мишљење већине грађана и у Гацку и шире што је показало неколико претходних избора. Прочитан си Вукота, схвати већ једном и окрени се свом народу и држави.

Знам да ме нећеш послушати, имаш ти већ преузете обавезе које немају никакве везе са народом и државом. Уосталом, пишући писма мени, губиш драгоцјено вријеме које ти је неопходно да превариш што више грађана како би их повео на протесте у Бањалуку. Шта ћеш им рећи Вукота? Да их водиш у слободу, да треба да се изборе за слободу медија који годинама руше српску државу? Вараш људе Вукота. Чудна су времена и улоге појединаца, ето дошло вријеме да и дезертери врше мобилизацију.

Нећу се више бавити дописивањем са тобом нити ћу одговарати на твоја писма јер имам врло озбиљан задатак и пуне руке посла да ову општину ишчупамо из биједе у којој сте је оставили. Твој одговор ће бити да не смијем на дебату на коју си позвао као што си говорио и прије посљедњих избора. Никада ти нећу дати на значају да расправљаш са мном јер ниси достојан и твоје намјере су лоше, наводи се у саопштењу.