Јуче реализована акција чишћења града и околине

На иницијатицу Црквене општине Гацко, у сарадњи са јавним установама, државним и приватним предузећима, јуче је успјешно реализована велика акција чишћења и уређења града и околине.

Одазвало се око 200 грађана спремних да помогну и тако нашу околину учине љепшом и здравијом. Чишћено је по групама, а прикупљено је више стотина џакова отпада у граду и уз магистралне правце према Требињу, Невесињу и Фочи.

“Брига цркве за животну средину није нешто што је необично, већ се од Старог завјета па кроз Нови завјет провлачи да нам је природа дата на употребу али и лијепу бригу и старање, и да је сваки човјек свештеник творевине. Црква има и теолошки разлог да се брине за околину, а други разлог је чињеница да град треба уредити и очистити. Овом акцијом трудимо се да апелујемо на свијест грађана да не одлажу отпад на овај и овакав начин”, рекао је старјешина храма Свете Тројице, Велимир Ковач.

Акција је подстакла и поједине станаре који су јуче уредили зеленило и простор око својих зграда и стамбених објеката.

Из Комуналне полиције општине Гацко најављују веће контроле и ригорозније мјере када је у питању одлагање отпада.

Организатор акције је била Црквена општина Гацко, а у реализацији су узели учешћа: Општина Гацко, РиТЕ Гацко, ЈП “Комус”, “Водовод”, Средњошколски центар “Перо Слијепчевић” Гацко, “Културно-спортски центар” Гацко, “Антикорозија”, Друштво добровоњних даваоца крви Гацко, Црвени крст Гацко, Центар за социјални рад Гацко, Радио Гацко, Туристичка организација Гацко, као и велики број грађана који су се самостално придружили акцији.