ЈП “Комус” Гацко: Почело прољећно уређење града

Радници ЈП „Комус“ Гацко почели су са активностима прољећног уређења града. Доласком прољећа, чисте се јавне површине од пијеска и соли који су посипани у већим количинама због јаке зиме, а у плану је и прање улица и тротоара.

Према ријечима техничког директора ЈП “Комус”, Мила Вујичића, полако се уређују зелене површине, чисти смеће, старо лишће и други остаци који су завршили на зеленим површинама. „Ту спада и окопавање и гнојење постојећих садница, живе ограде, украсних грмова, ружа, као и орезивање, поправка корпи за отпадке, парковских клупа и ископавање нових гредица и припрема земљишта за нове саднице које планирамо засадити“, каже Вујичић.

Осим овог предузећа и грађани раде на уређењу својих дворишта. Међу њима су и станари зграде СП 70 у улици Српских Ратника, који су протекли викенд организовали велику акцију чишћења и уређења паркинга и зелених површина око зграде.

ЈП “Комус” позива суграђане, школе, организације, установе и удружења да се укључе у акцију чишћења како би на тај начин заједно дали допринос да наш град буде уређенији и љепши.

„Апелујемо на надлежне у Општини да организују акцију чишћења и по мјесним заједницама, уз путне правце корита ријеке Мушнице и Грачанице. Позивом на 059/472-530, сав отпад који се прикупи чишћењем око зграда, подрума као и кабасти отпад, биће премјештен на градску депонију отпада“, саопштено је из ЈП „Комус“.

Подијелите вијест