Једрење на Десивоју

И ове године ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко успјешно је реализовао дводневну обуку једрења на дасци, на језеру Врба (Десивоје). Десетак инструктора Једриличарског клуба из Крагујевца имали су довољно стрпљења да пренесу своје знање свима који су хтјели да се опробају у овом спорту.

Једрили су сви који су то жељели, старији од 15 година, како су то организатори и предвидјели – од случајних пролазника, до оних који су обуку са нестрпљењем очекивали. Организатори су били задовољни дружењем и овогодишњим интересовањем.

Према ријечима директора ЈУ КСЦ, Анђелке Бољановић, један од циљева јесте да се искористе потенцијали језера и привуку туристи, али и оспособити стручни кадар ове установе, како би, у блиској будућности и сами покренули школу једрења.

„Ове године смо много опуштеније ушли у реализацију пројекта, с обзиром да је цијела прича добила позитивне критике прошле године. То нам је био вјетар у леђа да наставимо ове године, а број посјетилаца све говори. Циљ нам је да што више туриста привучемо на наше језеро, али и да у некој блиској будућности оспособимо наш стручни кадар, и да уз помоћ спонзора и сами оснујемо малу школу једрења у Гацку“, каже Бољановић.

Главни спонзор и ове године била је Општина Гацко.

Од управе Једриличарског клуба добили су позив да десетак дјеце буду њихови гости у Крагујевцу и тако учествују у бесплатној обуци на специјалним једрилицама. Према одлуци менаџмента КСЦ-а, ово је добра прилика да награде ону дјецу која су била најбоља у школи пливања ове године.

Културно – спортско љето се наставља и наредних дана. Као што је већ најављено, на програму је Ликовна колонија „Гацко – Клиње“, потом турнир у фудбалу који се обиљежава под називом „Гацко – Фудбалски град 2019“ у сарадњи са Раданом Симуновићем, као и кошаркашки турнир у сарадњи са кошаркашем из Гацка, Обрадом Томићем.