Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика

Расписан је Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica/Виа Динарика-Подршка интеграцији/укључивању домаћих, традиционалних производа (прехрамбени производи, рукотворине и сувенири) у туристичку понуду дуж стаза Виа Динарике у Босни и Херцеговини.

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС).

Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Виа Динарика има за циљ да промовише значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају Агенција Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенција за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС), а циљ му је да допринесе побољшању економских прилика и животног стандарда дуж стаза Виа Динарике путем интеграције домаћих производа у туристичку понуду.

У складу с горе наведеним, овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на сљедеће двије приоритетне области:

Приоритетна област 1:

Јачање процеса производње и прераде производа у циљу интеграције/укључивања домаћих, традиционалних производа у туристичку понуду дуж стаза Виа Динарике унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Центар Сарајево, Гацко, Јабланица, Калиновик, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац, Теслић, Томиславград и Требиње.

Приоритетна област 2:

Јачање продајних мјеста у циљу интеграције/укључивања домаћих, традиционалних производа у туристичку понуду дуж стаза Виа Динарике унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Коњиц, Мостар, Приједор, Сарајево и Требиње.

Подносилац пријаве може поднијети максимално један пројектни приједлог по свакој приоритетној области овог јавног позива.

Уколико подносилац пријаве достави више од једног пројектног приједлога по приоритетној области, ниједан пројектни приједлог се неће узети у разматрање.

Подносиоци пријава за приоритетну област 1 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.1 Смјерница.

Подносиоци пријава за приоритетну област 2 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.2 Смјерница.

Позивају се сви заинтересовани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, која желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до сриједе, 7.4.2021. године до 16:00 сати.

Све пријаве слати искључиво на адресу:

Развојни програм Уједињених нација (УНДП)
UN House
Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ
Друга фаза пројекта Виа Динарика

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје.

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити искључиво путем електронске поште, најкасније 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним називом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу:  registry.ba@undp.org. Молимо да у мејлу назначите да се питања односе на пројекат Виа Динарика.

Непосредно након објаве јавног позива пројекат Виа Динарика ће организовати инфо сесију током које ће се презентирати сви аспекти јавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесије потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о јавном позиву.

Датум и вријеме инфо сесије ће бити објављени на УНДП wеб страници: www.ba.undp.org и на страници пројекта: https://viadinarica.com/.

Подијелите вијест