Извјештај са Петнаесте редовне сједнице Скупштине општине Гацко

Јуче је у сали Скупштине општине Гацко одржана Петнаеста редовна сједница Скупштине општине коју је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, замјеника начелника општине Радоице Антуновића, начелника Одјељења за општу управу Ранка Марковића, начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драгана Паповића, интерног ревизора Наде Зеленовић, службеника за односе са јавношћу и представника Радио Гацка.

На сједници је разматрано 6 тачака дневног реда. На почетку засједања, усвојен је записник са Четрнаесте редовне сједнице која је одржана 22. децембра 2014. године.

Приједлог Ребаланса буџета општине Гацко за 2014. годину образложио je начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, Драган Паповић. Усвојен је са 10 гласова за, 2 против и 2 уздржана.

Приједлог Ребаланса буџета општине Гацко за 2014. годину идентичан је у свим елементима нацрту ребаланса буџета општине за 2014. годину на који је Министарство финансија дало препоруке у горе поменутом акту, односно ниједна позиција у приједлогу ребаланса буџета  није промијењена у односу на нацрт ребаланса буџета. Тако су укупни буџетски приходи утврђени приједлогом ребаланса планирани у износу 9.693.970,00 КМ.

Приједлог Одлуке о извршењу Ребаланса буџета општине Гацко за 2014. годину, такође је усвојен са 10 гласова за, 2 против, 2 уздржана. Паповић је дао појашњења Приједлога Буџета општине Гацко за 2015. годину који је усвојен 10 за, 3 против и 1 уздржан глас. Према ријечима Паповића, Приједлогом буџета општине Гацко за 2015. годину планирани су укупни приходи у износу од 10.316.818,00 КМ или 94,19% у односу на претходну годину, односно незнатно су увећани у односу на нацрт буџета општине за 2015. годину.

Са истим бројем гласова усвојен је и Приједлог Одлуке о извршењу Буџета општине Гацко за 2015. годину.

Приједлог Програма рада Скупштине општине Гацко за 2015. годину усвојен је са 12 гласова за и 2 уздржана.

Подијелите вијест