Извјештај са Деветнаесте редовне сједнице Скупштине општине Гацко

У сали Скупштине општине Гацко, у петак 17. јула одржана Деветнаеста редовна сједница Скупштине општине.

Сједницу је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, потпредсједника СО-е Косте Милићевића, замјеника начелника општине Радоице Антуновића, начелника Одјељења за општу управу Ранка Марковића, начелника  Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драгана Паповића, начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Алексе Зеленовића, начелника одјељења за инспекцијске послове Драгица Јововић, службеника за односе са јавношћу, представника Радио Гацка и Херцег  Телевизије.

На сједници је разматрано 15 тачака дневног реда.

На почетку засједања, усвојен је записник са Осамнаесте редовне сједнице која је одржана 05. јуна  2015. године.

Извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за 2014. годину усвојен је са 9 гласова за, 3 против и 2 уздржана. Драган Паповић, начелник  Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности дао је уводне напомене на документ.

Буџетом општине Гацко за 2014. годину планирани су укупни приходи у износу од 9. 693 972, 00 КМ. Остварени укупни приходи за 2014. год. износе 9. 600 150, 00 КМ или 99,03% у односу на планиране.

Информација о стању локалних путева, улица и других јавних објеката у општини Гацко за 2014. годину прихваћена је са 9 гласова за, 1 против и 3 уздржана, а појашњења је дао начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Алекса Зеленовић.

Извјештај о снабдијевању грађана Гацка питком водом са Приједлогом мјера, ЈП “Водовод” А.Д. Гацко усвојен је са 10 гласова за , 1 против, 3 уздржана. Према ријечима Горана Лучића, директора ЈП “Водовод” ситуација у предузећу је озбиљна. Гашењем Планинског добра, Хидроградње, Угоститељског и увођењем индустријске воде на РиТе Гацко на годишњем нивоу је изгубљени око 250.000,00 КМ.  Алекса Зеленовић, начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту потврдио је да пројекат допунског водоснабдијевања са Придворичког врела тече по плану.

Информација о стању на евиденцији Завода за запошљавање РС, Бироа Гацко јесногласно је прихваћена. На евиденцији се налази 990 лица која активно тражи запослење.

Извјештај Одбора за праћење намјенског коришћења кредитних средстава за период 01.01.2014. до 20.06.2015. године усвојен је са 13 гласова за и 1 уздржаним, а  пошто у наведеном периоду није било пласираних кредита донесено је рјешење о разрјешењу одбора.

Без расправе је усвојен Извјештај о раду Опште земљорадничке задруге Гацко за 2014. годину, а прихваћена је Информација о здравственој заштити сточног фонда у општини Гацко за 2014. години.

Једногласно је усвојен Извјештај о раду Општинске борачке организације Гацко за 2014. годину. Извјештај је похваљен и позитивно оцијењен.

Донешена је  Одлука о давању сагласности на Листу споменика и спомен обиљежја од великог значаја за општину Гацко, које је сачинило одјељење за Општу управу. Уводне напомене  дао је Ранко Марковић начелник Одјељења за општу управу. На територији наше општине налазе се 23 споменика од значаја за општину.

Извјештај о раду Општинске организације Црвеног крста Гацко за 2014. годину једногласно је усвојен.

За члана Општинске изборне комисије именована је Слободанка Окука, дипл.економиста са искуством у провођењу избора.

Ријешена су два предмета Имовинско-правних односа, а одборничких питања није било.

  

                                                        

Подијелите вијест