Извјештај са 20. редовне сједнице СО-е Гацко

Јуче је у сали Скупштине општине Гацко одржана Двадесета редовна сједница Скупштине општине.
Сједницу је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, потпредсједника СО-е Косте Милићевића, замјеника начелника општине Радоице Антуновића, начелника Одјељења за општу управу Ранка Марковића, начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драгана Паповића, начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Алексе Зеленовића, начелника одјељења за инспекцијске послове Драгица Јововић, службеника за односе са јавношћу, представника Радио Гацка, РТРС и Херцег Телевизије.

На сједници је разматрано 13 тачака дневног реда, а присутно је било 16 одборника.
На почетку засједања, усвојен је записник са Деветнаесте редовне сједнице која је одржана 17. јула 2015. године.

Усвојен је извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за првих шест мјесеци 2015. године са 10 гласова за, 1 против и 5 уздржаних.
Уводне напомене на документ дао је начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драган Паповић. За годишњи период планирано је 9.868.818 КМ , а остварено 4.448.637 КМ односно 45,09% од планираног.
Извјештај о утрошку средстава Буџетске резерве за период 01.01. до 30.06.2015. године такође je усвојен.
Без расправе је усвојен извјештај о раду и коришћење средстава заједничке комуналне потрошње за 2014. годину, ЈП „Комус“ А.Д. Гацко. Донешен је закључак да се обезбиједе средства у ребалансу буџета општине Гацко за 2014. или буџету за 2015. годину за набавку возила за одвоз смећа.

Прихваћена је Информација о стању безбједности на подручју општине Гацко за 2014. годину и првих шест мјесеци 2015. Полицијске станице Гацко. Одборници су позитивно оцијенили информацију и рад ПС Гацко због смањења стопе криминалитета .
Без расправе је усвојен Извјештај о раду Јавне установе “Дјечији вртић” Гацко у школској 2014/2015. години и дата сагласност на програм рада са финансијским планом за 2016. годину.

Информација о стању у области основног образовања и васпитања у школској 2014/2015. години са Приједлогом мјера прихваћена је једногласно.
ЈУ ОШ “Свети Сава” у Гацку располаже са двије деветоразредне школе (Гацко И Автовац) и пет петоразредних школа (Фојница, Наданићи, Добреља, Дулићи и Брљево). Наставу је похађало 825 ученика распоређених у 44 одјељења. Ове године је у први разред уписно 14 ученика више у односу на прошлу годину.
Информација о стању у области средњег образовања и васпитања у школској 2014/2015. години са Приједлогом мјера, такође је једногласно прихваћена. Школу је похађало 490 ученика распоређених у 19 одјељења.

Једногласно је прихваћена Информација о стању у области јавног превоза у општини Гацко, А.Д. “Југопревоз” Гацко.
На лични захтјев предсједник Комисије за вјерска питања, Предраг Шупић разријешен је дужности, а на приједлог Kомисије за избор и именовање за новог предсједника изабран је Јован Ковачевић.

Ријешена су три предмета имовинско-правних односа, а одборничких питања није било.

Подијелите вијест