Изградња локалног пута у Борчу

У току је извођење радова на изградњи локалног пута Превила – Мањаци у Борчу дужине 5 километара и 200 метара. У припреми је изградња далековода и нисконапонске мреже на потезу Бистрица – Содери,  потврдио нам је начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Општине Гацко, Алекса Зеленовић.

Према ријечима Зеленовића, у питању је трилатерални споразум између Општине Гацко, Министарства и Електродистрибуције. „Одабран је извођач који ће обезбиједити струју која ће  истовремено послужити и за напајање пумпних станица за које се посебно израђују трафо станице. Полажу се и каблови високог напона, цијев зa оптички кабал и остале инсталације како би водовод био под комплетним надзором“, истакао је Зеленовић.

Постоји општи интерес за изградњом далековода чиме ће се обновити мрежа која је постојала прије рата. Такође, доћи ће до проширења мреже на подручју општине и приближавања струје самом изворишту и манастиру.

Средства су обезбијеђена из Министарства за избјегла и расељена лица БиХ и Фонда за повратак, а процедура се води на релацији Министарство – Општина Гацко.

Вриједност  радова је око 70. 000 марака, а извођач је д.о.о. „Старшпед“ из Гацка. Одабрани извођач за далековод је “Банком” д.о.о. Требиње.