Изградња кућа које су изгорјеле у пожару, Милинковић данас обишао радове

На мјесту гдје су након пожара двије породичне куће у Гацку на крају остале само “голе” плоче, данас смо затекли радове у поодмаклој фази.  

Градња кућа породица Шотра и Манигода које су недавно „нестале“ у пожару, кренула је на иницијативу Општине Гацко, а потом су се акцији придружили и грађани Гацка, предузећа и појединци. Без помоћи Општине, не би све кренуло овако брзо, признаје Неђо Шотра, посебно се захваљујући начелнику др Огњену Милинковићу који је данас обишао радове. Признаје, куће су нестале, али не и вјера у добре људе.

„Захваљујем се свима, цијелој општини“, каже Неђо, истичући да не би волио некога да изостави, јер, како каже, сви су им притекли у помоћ.

“Данас треба да покивамо даску за кров и стављамо фолију. Сазидано је све, унутра још нисмо, али током седмице кренућемо да зидамо и президе, док се плоча рашалује. Углавном иде све добро. Материјала има, све уредно долази како нам шта треба. Ево даска је стигла данас и ја се надам да ћемо данас то и завршити. Посебно хвала начелнику Милинковићу и свим добрим људима“, рекао је Неђо.

Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, рекао је да су немили догађаји често прилика да покажемо солидарност и заједништво, а локална заједница је ту да пружи пуну подршку.

„Данас смо дошли да обиђемо ове људе и дотјерамо дрвену конструкцију за кров, која је стигла из Калиновика. Уз помоћ начелника општине Калиновик добили смо по врло повољној цијени дио дрвене конструкције, док је дио већ донирала „Антикорозија“ из Гацка. И на овом примјеру да се видјети да смо заједно ипак јачи. На иницијативу нашу и ових комшија успели смо да сазидамо у рекордном року ове куће које су изгореле до темеља. Ради се кров, све иде брже него што је планирано и срећан сам због тога. Хвала свима који су се одазвали у великом броју како би помогли“, рекао је Милинковић, истичући помоћ РиТЕ Гацко, затим предузећа „Термоградинг“, „Антикорозија“ и „Сафир“, Црквене општине Гацко и Автовац и бројних грађана.

А рукаве су засукали сви, у шта смо се данас и увјерили.

Помоћ добрих људи не мањка, па ће радови на новим кућама ових породица бити завршени и прије планираног рока.