Иван Слијепчевић најбољи спортиста Источне Херцеговине за децембар

Иван Слијепчевић , члан стрељачког клуба „Младост“ Гацко најбољи је спортиста Источне Херцеговине, по оцјени спортске јавности, а коју је организовао требињски спортски портал „Херцег Спорт“.

Иза њега остали су рукометаш невесињске „Херцеговине“ Ђорђе Бабић, треће мјесто заузела је одбојкашица Леотара Катарина Вулић, док је четврту позицију заузео капитен и центар КК Леотар Ђорђије Нинковић.

Слијепчевић у досадашњој каријери има више од 70 медаља, уз то је кадетски и јуниорски првак Босне и Херцеговине и Републике Српске. Такође, кадетски је рекордер БиХ појединачно и екипно, као и сениорски вицешампион  РС.

Све је ово успио, тек пунољетни Слијепчевић, а ова ласкава титула, нагалашава да му прија. По његовим ријечима, она ја мотив више у времену које је испред њега да прави још боље резултате.

„Бити изабран за спортисту Источне Херцеговине за мјесец децембар од стране спортске јавности, поготово јер је и конкуренција овај пут била изузетно јака. Срећан сам, захвалан и поносан, што су Херцеговци препознали мој рад и моје резултате, те наградили овом ласкавом титулом“, казао је Слијепчевић.

Додаје да је претходна година била атипична и за њега али и све колеге. Вјерује да ће се то промијенити ове године.

„Претходна година била је изузетно тешка по питању одржавања тренинга и такмичења, јер су се услови значајно промијенили у односу на све претходне. Без обзира на корона вирус и све околности, трудио сам се да извучем свој максимум, па сам задовољан и постигнутим резултатима и упркос свему задржао сам прво мјесто у Босни и Херцеговини“, јасан је лауреат Слијепчевић.

Како направити још боље резултате, одржати контитуитет из претходне те направити и искорак у каријери, Иван Слијепчевић, вјерује да је то баш ова календарска година. У спорту који планетарно не спада у најпопуларније, овакве титуле свакако су велика сатисфакција.

„Надам се да ће ова година да буде боља од претходне у сваком смислу, да ћемо моћи да се вратимо нормалним тренинзима и такмичењима. Такмичења би требало да почну већ од фебруара, а пошто ускоро одлазим на факултет , надам се да ћу поред матичног клуба имати прилику да тренирам и наступам за неки клуб у Србији, али уколико обавезе дозволе остаћу вјеран и мојој Младости у којој сам постигао прве кораке и прве резултате“, казао је Слијепчевић.

Такође, постао је најмлађи тренер од стране Олимпијског савеза БиХ, јер му је циљ да пренесе своје знање надолазећим генерација, управо онако како је њега научио његов тренер Момо Вуковић.

Подијелите вијест