Испред Дома здравља у Гацку данас постављен тунел за дезинфекцију

Општинска организација Црвеног крста Гацко једна је од десет организација Црвеног крста Републике Српске која је данас добила вриједну донацију. У питању је тунел за дезинфекцију, који је у присуству представника ове организације и здравствених радника постављен испред Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“ у нашој општини.

Наиме, Црвени Крст РС преко Друштва Црвеног крста БиХ је добио 10 тунела за дезинфекцију. Према ријечима секретара Црвеног крста Гацко, Бранислава Арнаутовића, ова активност је организована у оквиру Недеље Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја.

„У том периоду Црвени крст интензивира своје активности и промовише добру сарадњу са осталим институцијама које су на услузи свим грађанима наше локалне заједнице. Тунел је намијењен пацијентима који посјећују Дом здравља и здравственим радницима, како би били безбједни у тренутној ситуацији“, истиче Арнаутовић.

Тунел је атестиран и са посебном дозволом, безбједан, ради на принципу сензора са пуњењем од 60 литара. Средство које се користи за дезинфекцију уништава 99,9 % бактерија и вирусе у трајању од 24 сата. Формира дуготрајан бактеријски слој који се веже за кожу и штити од великог броја патогена.

Дезинфекциони тунел је донација компаније „Кока – Кола“ и има посебан значај с обзиром на ванредно стање изазвано новим вирусом корона.