Хвала за хуманост: Додијељене захвалнице за добровољно даривање крви

За оне који су први, или пак десети или двадесети пут даривали течност која живот значи, Удружење добровољних давалаца крви Гацко синоћ је уручило 25 захвалница за хуманост. Наиме, овај мали знак пажње већ традиционално практикују у сарадњи са Општинском организацијом Црвени крст Гацко, и како кажу, тако ће наставити и у будућности.

“Неколико пута годишње додијелимо захвалнице нашим члановима, нарочито дјеци која су први пут даривали крв. Вечерас их има 18. Почели смо да практикујемо и да дајемо захвалнице онима који су крв даривали 10, 20 и више пута, јер смо схватили да тим људима то значи. Имамо и човјека који је дао крв 50 пута, а додјела одликовања за такве даваоце биће уприличена на слави Црвеног крста у Требињу. Иначе, из Гацка је осам људи крв дало преко 50 пута, а један преко 80 пута”, казао је Мирослав Вуковић Хрго, предсједник Удружења.

Овом приликом, Републичко признање Црвеног крста “Сребрни знак”, уручено је Синдикалној организацији РиТЕ Гацко, на приједлог делегата Скупштине Општинске организације Црвеног крста Гацко.

“Осим што помажу добровољне даваоце крви, ова синдикална организација помаже и Општинску организацију Црвеног крста, у социјалном дијелу. Сваке године преко 120 пакетића подијелимо дјеци чији родитељи нису запослени”, рекао секретар Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

Интересовање за даривање капи живота је велико, рекао је Вуковић. На око 30 акција током године ово удружење преко хиљаду пута дарује крв гдје год треба, од Бањалуке до Београда. Нарочито су били активни у последња два мјесеца гдје су наши суграђани требали њихову помоћ, а у сусрет су једнако изашли свима.

Захвалио се бројним спонзорима, почев од предузећа РиТЕ Гацко и његове Синдикалне организације, потом и Општини, предузећима Југопревоз и Антикорозија, на несебичној подршци и помоћи у реализацији акција.

Вуковић је на крају дружења пожелио добро здравље свим члановима који су дио велике породице Удружења.

Наредна хумана мисија заказана је већ ове суботе, када одлазе у Црну Гору, у Плужине.

Подијелите вијест