Годишњи концерт Културно – умјетничког друштва „Зеленгора“ (ФОТО)

Културно – умјетничко друштво „Зеленгора” из Гацка, протекли викенд је у сали Дома културе одржало годишњи концерт за све љубитеље фолклора и народних обичаја.

Публици су се представиле све секције друштва са играма из Херцеговине, Шумадије, Димитровграда, Крајишта  и Црне Горе. Вече су употпунили и новом кореографијом која је побрала све симпатије публике.

У програму су поред КУД – а домаћина учествовали КУД „Зора“ из Билеће, етно групе и КУД „Просвјета“ из Берковића.

Уз струне гусала стихове је извео гуслар из Удружења „Тешан Подруговић“ из Гацка,  Ненад Ивковић.

Према ријечима кореографа КУД – а  „Зеленгора“, Сање Митрић, годишњим концертом завршавају годину са много успјеха у раду.

„За двадесет осам година од оснивања друштва, широм земље и иностранства поносно смо представљали наш крај и доказали да имамо са чиме изаћи пред друге културе. Вечерас су сви играчи, као и ранијих година били успјешни на сцени. Годину нећемо завршити концертом већ на фестивалу фолклора у Билећи гдје учествује осам ансамбала“, рекла је Митрић и захвалила гостима који су увеличали концерт.

За подршку у раду друштва, током године, захвалнице су добили Општина Гацко, Синдикат РиТЕ Гацко, ЈП Комус, ресторан Кошута и доо Ковачевић из Гацка.

Културно – умјетничко друштво “Зеленгора” изњедрило је спретне и добре играче, њих више од 200, који су успјешни по многим сценама у земљи и иностранству. Као прави амбасадори традиције у игру су уткали много поноса, симбола и порука, а порука вечери је – Боље је земљу продати, него обичај изгубити. Чувајмо фолклор!

Дио атмосфере доносимо вам кроз галерију фотографија.

Подијелите вијест