Годишња скупштина СПКД ОО Гацко

У четвртак, 30. маја СПКД „Просвјета“ Гацко одржало је своју редовну годишњу скупштину.

На сједници је разматрано 5 тачка дневног реда.

О извјештају о раду и извјештају са изборне скупштине СПКД “Просвјета” говорио је Хаџи Велемир Авдаловић и истакао позитиван однос Главног одбора „Просвјете“ према нашем одбору, као и о уважавању нашег рада, те као показатељ истакао избор подпредсједника Главног одбора из Гацка.

Главни одбор и скупштина су анализирали рад свих одбора у прошлој години, а умјесто досадашњег предсједника Душана Јовановића изабран је Слободан Савић.

Година ћирилице продужена је и у 2013. години.

Извјештај о раду за претходну годину члановима скупштине поднио је Јован Делић.

Финансијски извјештај поднио је Брано Арнаутовић, предсједник Надзорног одбора СПКД „Просвјета“ ОО Гацко. Извјештаји су похваљени и једногласно усвојени.

О плану рада за 2013. годину говорио је Радомир Вучковић, наглашавајући значај два јубилеја: 200 година од рођења Његоша и 200 година од рођења Богдана Зимоњића, као и њихово обиљежавање.

Ове године СПКД „Просвјета“ ОО Гацко организује 15. Ћоровићеве сусрете и Научни скуп историчара са темом „Сарајевски атентат“, што ће у нашој средини у овој години бити централни културни догађај. Пријављено је учешће историчара и других научних радника са свих српских простора, као и из Русије, Румуније, Бугарске и Грчке.

Након Ћоровићевих сусрета, као обавеза остаје публикација Зборника радова са овог скупа, најкасније до јуна 2014. године.

По осталим питањима, Скупштина је расправљала и одлучила да упути допис СО Гацко са захтјевом да се СПКД „Просвјета“, у складу са републичком одлуком, прогласи за Друштво од посебног интереса. (СПКД Просвјета)

Подијелите вијест