Гатачки стријелци учесници кампа у Требињу

Стрељачки турнир „Требиње 2016“ традиционално се одржава по завршетку спортског стрељачког кампа. Врши се у двије смјене, и то на крају прве смјене ради се домаћи програм, а на крају друге ради се међународни програм стрељаштва.

У првој смјени на овогодишњем кампу у Требињу учествовао је 21 такмичар инвалид из свих стрељачких клубова Републике Српске. Истовремено, у истој стрељачкој дисциплини, серијска ваздушна пушка учествовало је петнаестак пионира и пионирки из стрељачких клубова Републике Српске: СК „Младост“ Гацко, СК „Пантери“ Бијељина, СКИ „Св. Димитрије“ Невесиње, ОСК „Леотар“ Требиње.

Стријелци инвалиди су у вријеме кампа у петак, 12. августа, гађали у Невесињу четврто коло лиге инвалида РС, које се гађа у склопу стрељачког турнира „Невесињска олимпијада“. Стријелци СКИ „Гацко“ су наступили у саставу: Момир Вуковић, Момо Пљеваљчић, Жељко Марковић и Милован Шумић. Заузели су одлично друго мјесто у екипном пласману, а Момир Вуковић је био трећи појединачно.

У суботу, 13. августа у Требињу је одржано и такмичење Купа ССИ РС, и ту су стријелци СКИ „Гацка“ стигли до медаље.

Завршни турнир кампа за остале учеснике у домаћем програму (пионире и пионирке) је одржан такође у суботу. За СК „Младост“ су гађали учесници прве смјене кампа и постигли одличне резултате. Прво мјесто код  пионирки је заузела Тијана Црногорац, друга је била такмичарка из СК „Пантери“ Бијељина, а трећа Марија Шљука из ОСК „Леотар“ Требиње. Код пионира је прво мјесто припало Милану Поповићу из Младости, а на другом мјесту нашао се, такође, наш пионир,  Милош Шушић.

 

Подијелите вијест