Гачанке у финалу Купа БиХ поражене од Бимал Јединства

Одбојкашице Гацка поражене су јуче од Бимал Јединства у дворани Културно – спортског центра 3:0 у финалу Купа Босне и Херцеговине. Био је то прави празник одбојке у нашем граду, али и спортска манифестација која је испунила сва очекивања. Нажалост, само су недостајали навијачи да све то употпуне.

По сетовима било је 25:16; 25: 20; 25:18.

Прошлогодишње финале није одиграно, због вируса корона, а Брчанкама је ово био 12. трофеј намијењен освајачу Купа БиХ.

ЖОК Гацко у овом финалном сусрету имао је своје добре секвенце, али средином сета Брчанке би серијом добрих сервиса “ломиле” на своју страну.

“Све оно што смо причали неки дан на конференцији за новинаре, испоставило се тачно, меч су одлучили сервиси и пријем сервиса, наше противнице су пуно боље сервирале и контролисале наш сервис. Мени остаје жал зато што знам да моја екипа може много више, јер оно што смо уигравали на тренинзима данас нисмо успјели показати на терену”, рекао је тренер Гачанки Саша Слијепчевић.

Свакако, Брчанке су се ослањале на расположени двојац Елена Бабић – Јована Биберџић, те контролисале овај сусрет у сва три сета. Бабићева је проглашена и за најбољег играча финалног меча.

“Мислим да упркос томе што је резултат био 3:0, да су обје екипе имале су своје добро издање, све то виђено је на терену. Можемо бити поносни на оно што смо постигли и ми у Јединству, али и екипа Гацка, која сваке године биљежи константно добре резултате”, казала је Бабићева, која је подједнако добро и сервирала и била успјешна у игри.

И једне и друге окрећу се обавезама у Премијер лиги БиХ. Гачанке у 1/4 финалу одмјериће снагу са екипом Слободе из Тузле.