Гaчани даривали крв у Невесињу

У невесињској Општој болници проведена је акција добровољног даривања крви, а овај пут драгоцјену течност даривали су чланови Удружења добровољних давалаца крви из Гацка.

Специјалиста трансфузиолог Максим Брењо рекао је да је ово осма  акција добровољног даривања крви од почетка  године, а прва за Удружење из Гацка. Данас је прикупљено  14 доза течности која живот значи,а до краја године планирана је још једна акција у којој ће учествовати чланови гатачког удружења.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви из Гацка Мирослав Вуковић каже да ово удружење дјелује четири године, а броји близу 300 чланова. Он је додао да у Невесиње долазе већ шести пут, а учесници су бројних акција добровољног давалаштва широм РС.

Члан овог Удружења Ненад Црногорац истиче да је непроцјењив осјећај када знате да ваша крв може спасити људски живот и наглашава да је неопходно радити на буђењу свијести код грађана да се у што већем броју одазивају оваквим хуманим акцијама.

Велика акција добровољног даривања крви у организацији младих из Удружења Срба Херцеговаца у Србији чије је сједиште у Новом Саду одржаће се у августу у Невесињу, Гацку, Билећи и Требињу.Оваква акција организује се први пут, а циљ организатора је да прерасте у традиционалну.

(Радио Невесиње)