Фудбалери Младости дочекују Братство

Фудбалери гатачке Младости дочекују екипу братуначког Братства у оквиру првог кола Лиге за опстанак, у суботу у 16:30 часова, на Градском стадиону.

Након само три одиграна кола прољећног дијела шампионата, такмичење у оквиру Друге лиге Републике Српске је обустављено, дуго је било пролонгиран наставак, но лопта ће се поново “закотрљати” овог викенда. Чекао се Републички штаб за ванредне ситуације да дозволи наставак шампионата, који је раније прекинут због погоршане епидемиолошке ситуација у Републици Српској.

Нижелигашки фудбал добио је “зелено свјетло” за одигравање мечева, па је Фудбалски савез Републике Српске одлучио да лигу подијели у два дијела.

Првих осам екипа играће за Лигу за првака Друге лиге РС, док ће остале екипе играти Лигу за опстанак, гдје се тренутно налази и наша Младост, а играће се по добро познатом Бергеровом систему (свако са сваким).

Ово је био и једини начин да се заврши првенство, чији је формат промијењен у пола сезоне, а све у циљу регуларности, односно како би се у разумним роковима ова сезона привела крају.

Због епидемиолошке ситуације и даље, по препоруци струке, забрањено је присуство навијача на стадионима.

Подсјећамо, Младост након 18 одиграних кола на друголигашком “Истоку” заузима 12 позицију са 22 освојена бода на свом конту.