ФК „Младост“ у јесењој статистици

Фудбалери „Младости“ из Гацка јесењи дио Првенства Друге лиге група „Исток“ завршили су на осмом мјесту са освојених 19 бодова, што се сматра неуспјехом с обзиром на репутацију коју клуб има као досадашњи стални члан Прве лиге РС и некадашњи премијерлигаш. Јесењи првак је екипа ФК „Подриње“ из Јање са 31. бодом испред екипе ФК „Фамос“ из Војковића која је освојила 30 бодова.

Екипа Младости извојевала је четири побједе све на домаћем терену, седам сусрета је завршено неријешеним резултатом (три на домаћем, четири у гостима) уз три претрпљена пораза у гостима. Стријелци су постигли 23 поготка и четврти су по ефикасности у лиги, а одбрана је примила 19 голова. Најбољи стријелац Младости је Марко Дракул са 9 постигнутих голова, а он уједно дијели прво мјесто на листи стријелаца са Бојићем, Јовановићем и Џафићем. Осим њега у листу стријелаца уписивали су се још Горановић Драган са 5 голова, Пушара Бошко са 4 гола, Ћеранић Рајко са 3 гола и Комненић Рајко и Николић Сретен по један постигнути гол.

За екипу Младости у току првенства наступала су 23 играча. Најстандарднији у тиму Младости су били Салатић Ђорђе, Петковић Миљан и Дракул Марко који су одиграли по 13 мечева тј. по 1170 минута, а 90 минута мање је одиграо Гузина Слободан који је био стартер на 12 утакмица, а двије утакмице га је мијењао Шуковић Чедомир. Слиједе Шиљеговић Горан са 1036 минута (12 наступа), Сушић Новак 954 (11), Лозо Дејан 941 (11), Горановић Драган 919 (11), Мрковић Бојан 900 (10), Пушара Бошко 891 (10) и Комненић Рајко 773 (9) минута. Три играча су сједила на клупи и нису улазили у игру (Тепавчевић Саша, Достинић Миладин и Ламбић Владимир).

Фудбалери Младости су у јесењем дијелу првенства добили 39 жутих картона, а чак шест пута опоменут је Мрковић Бојан. Слиједе Сушић Новак и Лозо Дејан по пет, Комненић Рајко четири, Дракул Марко три, Салатић Ђорђе, Петковић Миљан и Дубљевић Марко по два и Гузина Слободан, Шиљеговић Горан, Самарџић Лазар, Ћеранић Рајко, Авдаловић Јефто и Гузина Јован по један жути картон. По један црвени картон (два жута) су добили Сушић Новак и Лозо Дејан. Капитенску траку су носила три играча: Мрковић Бојан (10), Горановић Драган (3) и Ћеранић Рајко (1).

Подијелите вијест