ФК „Младост“ из угла статистике

Иза фудбалера Младости из Гацка је једна од неуспјешнијих полусезона у последњих пет година. Изабраници тренера Жељка Поповића су на крају првог дијела првенства заузели девето мјесто на табели са освојених 17 бодова што се сматра неуспјехом имајући у виду расположиви играчки кадар.

Након љетних припрема наши фудбалери су ушли у нови шампионат са жељом да заузму мјесто у горњем дијелу табеле обзиром да је играчки састав остао непромијењен, а ангажована су четири појачања Салатић, Тохољ, Вуковић и повратник голман Марковић. Екипу су напустили Тодоровић Владимир који је отишао у Леотар из Требиња, Васиљевић Велибор који је  престао са активним играњем фудбала, као и Сушић Гојко.

Играчи се налазе на одмору, а управа и стручни штаб ће у наредном периоду  извршити анализу јесењег учинка сваког играча појединачно и према томе се одредити на кога ће рачунат за наставак првенства у прољетном дијелу. Познато је да на крају првенства долази до смањења лиге са 14 на 12 тимова тако да предстоји грчевита борба за очување прволигашког статуса.

Тренутно водећи “Леотар” из Требиња има 26 бодова, а “Козара” из Градишке на другом и “Рудар” из Приједора на трећем мјесту освојили су по 24 бода.

Фудбалери “Младости” су на крају јесењег дијела првенства освојили девето мјесто са 17 бодова, и остварили су пет побједа, два ремија и шест пораза. У 13 првенствених кола постигли 13 голова, а голмани Марковић и Гузина примили су 17 голова. Најуспјешнији су били стријелци “Козаре” из Градишке са 30 постигнутих погодака, а најмање голова су постигли стријелци “Напретка” из Доњег Шепка који су 10 пута погађали противничке мреже.

Први стријелци тима су Тохољ Марко и Ћеранић Рајко са 3 постигнута гола, слиједе Прело Мирослав и Комненић Рајко са потигнута 2 гола, потом Горановић Драган, Вицо Миљан, Вуковић Душан који су по једном били стријелци за свој тим. Фудбалери “Младости” су одиграли и три утакмице у Купу РС, гдје су остварили двије побједе и један пораз. Побиједили су ФК „Гласинац 2011“ са Сокоца и ФК „Јединство“ из Жеравице на пенале у гостима, а поражени су у четвртфиналу од  премијерлигаша ФК „Радник“ из Бијељине на пенале резултатом 4:3 на домаћем терену.

У јесењем дијелу на одиграних 13 утакмица у првенству  наступио је 21 играч. Свих 13 утакмица (1072 минута) одиграо је Марковић Владимир, Комненић Рајко 12 утакмица (1078 минута), Андрић Саво 12 утакмица (1059 минута), Горановић Драган 12 утакмица (1059 минута),Тохољ Марко 13 утакмица (1039 минута), Вицо Миљан 12 утакмица (1036 минута) и Мрковић Бојан 12 утакмица (1012 минута).

Играчи Младости су опоменути 47 пута (жути картони). Највише жутих картона је добили су Вицо Миљан и Салатић Ђорђе 6, затим слиједе Денда Крсто, Сушић Новак, Горановић Драган, Комненић Рајко и Ћеранић Рајко по 4 пута су опоменути, Андрић Саво, Мрковић Бојан, Прело Мирослав и Вуковић Душан опоменути су по 3 пута а Марковић Владимир, Тохољ Марко и Гузина Слободан зарадили су по 1 опомену. Играчи “Младости” су 2 пута искључени и морали су у свлачионицу прије времена (Сушић Новак и Вуковић Душан).