ФК „Младост“ Гацко – ФК „Пролетер“ Дворови 5:0

Фудбалери Младости су у 28. колу Друге лиге Републике Српске група „Исток“, угостили екипу ФК „Пролетер“ из Дворова. Утакмица права првенствена, са доста постигнутих голова и неискориштених шанси. Стријелци домаћина су били веома расположени што показује и резултат првог полувремена са четири постигнута поготка и вођства од 4:0 након првих 45 минута.

Стријелци за домаћина су били Дејан Лозо у 7 и 22 минуту, Марко Дракул у 22 минуту и Драган Горановић у 43 минуту првог полувремена. У другом полувремену домаћи су имали још шанси за постизање погодака, али је голман гостију био на висини задатка и одбранио све шутеве домаћих играча. У 61 минуту домаћини су постигли погодак за вођство од 5:0. Стријелац свог другог поготка на утакмици био је Марко Дракул. Ово му је уједно 15 постигнути погодак којим заузима прво мјесто на листи стријелаца Друге лиге „Исток“. И гости су имали шансе за постизање голова, али је голман Гузина остао несавладив.

Младост је играла у саставу: Гузина, Мастиловић (од 64 мин. Николић), Мрковић, Лозо, Петковић, Салатић, Сушић Н. (од 46 мин. Ћеранић), Горановић, Дангубић (од 72 мин. Сушић Д.), Комненић , Дракул.

Фудбалери Младости тренутно су на 6. мјесту са 36 освојених бодова.

У 29. колу Првенства РС Друга лига „Исток“ које се игра у недељу 29. маја са почетком у 17 часова, фудбалери Младости гостују у Војковићима гдје се састају са домаћом екипом ФК „Фамос“.

У 17. колу које је било најављено за суботу 21. мај, Омладинци су требали бити домаћини екипи ФК „Романија“ Пале. С обзиром да гости нису допутовали, утакмице ће се регистровати службеним резултатом од 3:0 за домаће.

У 18. колу које се игра у четвртак 26. маја, Омладинци Младости су домаћини екипи ФК „Вележ“ Невесиње. Пионири играју од 14 часова, а Кадети од 15:30 часова.