Фењераш бољи: ФК „Пролетер“ – ФК „Младост“ 3:0

Фудбалери  „Младости“ су у 12. колу  Прве лиге Републике Српске били гости последње пласираној екипи ФК „Пролетера“ из Теслића. Након 90 минута игре утакмица је завршена резултатом 3:0 за домаће. Овом побједом екипа „Пролетера“ је поправила свој бодовни салдо у борби за опстанак, иако је остала на последњем мјесту, а фудбалерима „Младости“ у последњем колу предстоји утакмица са „Напретком“ да колико толико поправи бодовни салдо и избјегне зону испадања. Водећи погодак за домаће постигао је Махмутовић у 33. минуту игре из оправдано досуђеног пенала који је направио Салатић.

У другом полувремену играла се допадљива игра али без резултата све до 55. минута када играч домаћих, Марковић, постиже други погодак за резултат од 2:0. У 78. минуту Марковић постиже свој други а за домаћина трећи погодак чиме је поставио коначан резултат.

„Младост“ је играла у саставу: Марковић, Салатић (од 88. мин. Милошевић), Вицо, Ћеранић, Горановић, Тохољ, Прело (од 68. мин Лозо), Комненић (од 88. мин Бјелогрлић), Андрић, Вуковић, Пушара.

Након одиграних 12 кола на првом мјесту се налази екипа ФК „Козара“ из Градишке са 24 бода, која је након побједе над „Рударом“ из Приједора стекла реалне шансе да освоји јесењу титулу. „Младост“ се налази на једанаестом мјесту са освојених 14 бодова. Последње пласирана је екипа „Пролетера“ са освојених 8 бодова.

У наредном 13. колу Првенства РС које се игра  у суботу 08. новембра са почетком у 14:00 сати, фудбалери „Младости“ дочекују екипу ФК „Напредак“ из Доњег Шепка.

У 15. колу Омладинске лиге које се играло у недељу 02. новембра, омладинци „Младости“ су гостовали  у Читлуку гдје су се састали са домаћим НК „Бротњо“.

Кадети домаће екипе били су бољи и побиједили резултатом 3:1, а јуниори „Младости“ су били бољи од домаћина и побиједили резултатом 3:0.

У следећем, 16. колу које се игра у недељу 09. новембра, омладинци „Младости“ су домаћини екипи ФК „Благај“ из Благаја. Утакмице почињу у 11:00 сати за кадете и 13:00 сати за јуниоре.

Подијелите вијест