Доказ да људска доброта нема границе

Данас је у просторијама “Центра за социјални рад” у Гацку, подијељена једнократна помоћ од 200 долара за десет социјално угрожених породица.

Новчани износ од 2000 долара, испред удружења Кола српских сестара из Калифорније, даривала је  госпођа Мира Ивковић, пореклом из Фојнице код Гацка.

Коло српских сестара је удружење представника градова у Калифорнији (Сан Хозе, Окланд, Сан Франциско и Морага), на челу са протиницом, Љиљаном Буњевић, које је активно већ девет година. Сваке јесени се у оквиру овог удружења организује донаторски ручак, а сва средства прикупљена овим путем, распоређују се према потребама социјално угроженим породицама у Србији, Црној Гори, и Републици Српској.

Директор Центра за социјални рад, Ранко Мастиловић, изразио је дубоку захвалност госпођи Мири и самом удружењу.  “ Испред Центра се по трећи пут захваљујем госпођи Ивковић, која је “наше горе лист”, као и самом удружењу које је сјетило нашег малог града и људи коју ће ову једнократну помоћ дуго цијенити.”

Сви чланови породица били су дирнути овим гестом, а захвалност су изразили искреним ријечима. Они ће ово знати цијенити, јер нечије мало, њима значи много.

Подијелите вијест