Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Добри резултати наших стријелаца на турниру „Требиње 2015“

Стрељачки турнир одржава се традиционално по завршетку спортског стрељачког кампа у Требињу у организацији Министарства за породицу омладину и спорт у Влади Републике Српске, а ове године учествовало више од 60 такмичара из стрељачких клубова широм Републике Српске.

У домаћем програму су наступили инвалиди чланови екипе СКИ „Гацко“, који су 15. августа у Невесињу гађали четврто коло лиге инвалида РС и стрељачки турнир у склопу  „Невесињске олимпијаде“. За СКИ Гацко су гађали Момир Вуковић, Момо Пљеваљчић и Жељко Марковић. Екипно су погодили 807 кругова и заузели треће мјесто.

На КУПУ инвалида у Требињу који се гађа само за појединачне пласмане члан СКИ Гацко Момир Вуковић је заузео друго мјесто са 326 кругова. Први је био Здравко Црногорац из Бијељине са 328 кругова,  а трећи Зоран Станојевић из Бијељине са погођених 320 кругова .

На невесињској олимпијади у Невесињу, 12. августа су гађали стријелци у категоријама пионира, јуниора и сениора, а из СК „Младост“ Николина Тодоровић је освојила златну медаљу и Јелица Вуковић сребрну, а од мушких у категорији јуниора је наступио Душан Крстојевић и освојио  златну медаљу.

У домаћем програму су наступали и пионири на завршном турниру прве седмице кампа 16. августа у Требињу, а најбољи  пласман од Гачана је забиљежио: 3. мј.  Лука Скоко са 132 кр. ; 6. мј. Тијана Црногорац -113 кр.; 7. мј. Милош Шушић -99 кр. ; 8. мј. Милан Поповић -65 кр.

По Међународном програму стрељаштва који је рађен у другој недељи кампа завршни турнир је одржан, 22. августа а резултати стријелаца „Младости“ по дисциплинама су следећи:

У дисциплини ваздушни пиштољ,  3. мјесто заузео је Божидар Тепавчевић са погођених 520 кругова, а  5. мјесто  Жељко Шупић са 413 кругова.

У дисциплини ваздушна пушка, кадеткиње јуниорке:

  1. мјесто освојила је Николина Тодоровић са погођених 400,7 кругова;
  2. мјесто Дајана Крстојевић 372,4 кругова;
  3. мјесто Маја Скоко 365,9 кругова ;
  4. мјесто Драгана Стојановић круга.

У дисциплини ваздушна пушка, кадети (најача конкуренција од  24 такмичара):

  1. мјесто: Душан Крстојевић са погођених 394,1 круга;
  2. мјесто: Бранислав Бошковић 383,5 кругова;
  3. мјесто: Милован Вуковић 383,4 круга ;
  4. мјесто: Владимир Говедарица 361,3 круга;
  5. мјесто: Раденко Мастиловић 344,2 круга;
  6. мјесто: Милан Паповић 342,9 кругова.
Подијелите вијест