Добри резултати гатачких стријелаца на спортским активностима Невесињске олимпијаде

Протекле седмице одржано је Отворено првенство Невесиња у стрељаштву, које се ради у склопу спортских активности за традиционалну „Невесињску олимпијаду“.

Као и претходних година, учешће су узели и такмичари СК „Младост“ из Гацка и освојили добре резултате.

У женској конкуренцији, такмичарка Младости Наталија Гојковић заузела је треће мјесто и освојила бронзану медаљу и новчану награду за свој пласман.

У сениорској категорији, у конкуренцији мушкараца, прво мјесто, златну медаљу и новчану награду освојио је Милован Вуковић. У јуниорској категорији исти резултат поновио је Иван Слијепчевић, који је освојио прво мјесто, златну медаљу и новчану награду. Иван је у Невесињу гађао и најбољи резултат турнира.

Стријелци СК „Младости“ наредне седмице по календару СС РС учествују на спортском стрељачком кампу у Требињу, који се ради под покровитељством Министарства за породицу, омладину и спорт РС.

НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА 2022 (ЗА ИНВАЛИДЕ)-

У суботу, 13.08.2022. године, одржан је традиционални стрељачки турнир инвалида у Невесињу „Невесињска олимпијада“, на коме су учествовали стријелци Стрељачког клуба инвалида Гацко, за екипне и појединачне пласмане.

Гађало се по пропозицијама за такмичења лиге ССИ Републике Српске (лига се не ради ове сезоне, због проблема у ССИ РС), серијском ваздушном пушком, на 40 нумерисаних мета, по један метак за меч.

За СКИ Гацко су гађали:

  • Момир Вуковић са погођених 336 кругова
  • Момо Пљеваљчић са -//- 333 кр.
  • Жељко Марковић са -//- 305 кр.

Екипно су погодили 974 круга и заузели друго мјесто у екипном пласману, те освојили пехар, сребрне медаље и новчану награду која је додијељена за три првопласиране екипе.

Прво мјесто је освојила екипа СКИ „Орао“ из Бијељине, а трећи је био клуб домаћин СКИ „Св. Димитрије“ из Невесиња. Четврто мјесто је припало екипи РВИ „Леотар“ из Требиња. Најбољи у појединачном пласману је био Велезар Шурбат из Бијељине.

Подијелите вијест